Nee. Een gebruiker deactiveren of definitief verwijderen, of een sessie definitief verwijderen, maakt gebruik dat al voor je licentie geteld is niet ongedaan. Of je licentie nu gebaseerd is op sessies of op gebruikers: afgelegde sessies en gebruikers die actief waren, blijven meetellen, ook als je die gebruikers later deactiveert of verwijdert.
Moet ik oude gebruikers dan nog deactiveren?
Ja, als je je gebruikerslijst overzichtelijk wilt houden:
Gedeactiveerde gebruikers kunnen niet meer aanmelden in assessmentQ.
Hun resultaten blijven beschikbaar in de rapporten.
Je kunt ze later opnieuw activeren als dat nodig is.
Verwijder een gebruiker alleen definitief als die vergeten moet worden. Een verwijderde gebruiker wordt geanonimiseerd en kan niet opnieuw geactiveerd worden.
Gerelateerd artikel: Een gebruiker verwijderen of deactiveren